چاپ افست و دیجیتال
تاریخچه چاپ
تاریخچه چاپ چندان آشکار نیست که از کدام سلسه و کدام کشور آغاز شده است اما ما در این مقاله در رابطه با تاریخچه چاپ و پیدایش آن به طور مفصل توضیح داده ایم ، امروزه با رشد روز افزون صنعت چاپ و تحولات آن باعث شده تا روز به روز دستگاه هایی ساخته بشن که چاپی با کیفیت را به مشتریان ارائه دهند ، امروزه این رقابت بسیار سخت شده در بین تولید کنندگان دستگاه چاپ ، ما در این مقاله به توضیح برخی از دستگاه های چاپ پرداخته ایم .
آنچه در این مقاله میخوانید
تاریخچه چاپ و سیر تحول چاپ
همانگونه که در این مقاله خواهیم دید ، تاریخچه چاپ و چگونگی پیدایش صنعت چاپ با آنگه غربی ها به نام خود می دانند چندان آشکار نیست . اما به گفته ای باید کشور چین را آغاز چاپ دانست ، در ایران نیز چاپ و ورود چاپخانه به بیش از صد سال می رسد . برخی چاپ در ایران را به زمان دوران مغلو می دانند .
عواملی بر روی چاپ تاثیر گذاشتند که مهم ترین آنها عبارتنداز:
1- سرمایه کافی ناشران 2- دانش فنی و مهارت های تخصصی 3- علاقه و دلبستگی فرهنگی 4- آرمان ها و اهداف ها
روش های چاپ :
شیوه های چاپ به سه دسته تقسیم می شود : 1-چاپ برجسته 2-چاپ مسطح 3-چاپ گرد
چاپ اوزالید : برای ارائه نمونه قبل از چاپ به صاحب کار
چاپ باسمه ای : کشیدن تصاویر یا چاپ یک طرح روی کاغذ یا مواد دیگر با قالب های چوبی یا فلزی
چاپ سری : به وسیله حروف سری و متحرک انجام می شود .
چاپ سنگی : روشی که بر اساس دفع متقابل آب و چربی اختراع شده است ، در آن برای چاپ از سنگ استفاده می شود .
چاپ فلزی : اگر در روش چاپ سنگی به جای سنگ از فلز استفاده کنیم .
چاپ زیروگرافی : این نوع چاپ را چاپ فوری می گویند .
چاپ عکس : بازسازی یک اثر خطی یا چاپی
چاپ استنسیلی : چاپ از خلال پرده ای نازک و خلل پذیر


چاپ افست :
چاپ افست یکی از پر رونق ترین و چرکاربرد ترین چاپ هاست ، شاید یکی از دلایل آن چاپ روی کاغذ با کیفیت بسیار عالی و در تیراژ های نسبتا پایین است . البته در چاپ دیجیتال تیراژ های پایین تر از چاپ افست معمول و متداولتر است .اما از نظر کیفیت چاپ افست کیفیت بهتری دارد .
برای چاپ فایل طراحی شده باید فرم چاپی ایجاد کنیم یعنی یک طرح به تنهایی چاپ نمی شود بلکه همراه طرح های دیگر در یک فرم چیده می شود و برای چاپ آماده می شود . ابعاد فرم ها متفاوت هستند و بسته به نیاز خود فرم با سایز متناسب را انتخاب کنید.
حالا باید از روی فرم چاپی زینک تهیه کنیم ، به مکان هایی که چنین کاری را انجام می دهند لیتوگرافی می گویند ، زینک ها ورق های نازکی از آلیاژ ساخته شده با آلومینیوم و روی است این عمل به وسیله دستگاه انجام می شود ، برای یک کار 4 رنگ برای هر رنگ یک زینک گرفته می شود.
حال زینک به چاپخانه می رود و توسط ماشینچی زینک را به ماشین چاپ می بندد و طرح شما چاپ می شود .
چاپ افست یکی از با کیفیت ترین دستگاه های چاپی است ، شما می توانید لیست اقلام چاپ افست ما را مشاهده کنید

چاپ هلیوگراور :
هلیوگرام یا روتوگراور سیستم چاپ گود است با کیفیتی بسیار نزدیک به چاپ افست ، هرچند مراحل آماده سازی این نوع چاپ گرانتر از چاپ فلکسو و افست است .اما چاپ به شکل رول برای کارخانجات تولیدی که مصرف همیشگی و مداوم و همچنین تیراژ بالایی دارند بسیار به صرفه تر و مناسب است .دلیل آن هم این است که با سیلندر تهیه شده و می توان در تیراژ های میلیونی چاپ کرد در حالی که چاپ افست برای تیراژ های بالا باید مجدد زینک تهیه شود .
چاپ فلکسو :
این چاپ به دلیل استفاده از کلیشه های فتوپلیمر یا لاستیکی که قابل انعطاف هستند به نام فلکسو نامیده می شوند . این چاپ سرعت بسیار بالا و چاپ آن به صورت رول است ، مزیت استفاده از این نوع چاپ تیراژ بالای کار همراه با هزینه کمتر است .
چاپ لترپرس :
تاریخچه چاپ ملخی که نوعی ماشین لترپرس است که از قدیمی ترین ماشین های چاپ محسوب می شود . هرچند ماشین های ملخی رو به انقراض است اما هنوز کارهایی با دستگاه ملخی انجام می شود .

